Mot midnatt 18 - 24
Radio Siljan

 

Hela tablån
 

Lyssna i mobilen

Siljanstoppen

Grattis

Evenemangstips


Alexander ger oss en vision om framtidens bilar

Att som bilförare vara 100% koncentrerad under färd tar på krafterna. Och när man kört en längre sträcka så tappar man automatiskt en hel del av den uppmärksamhet som krävs för att vara på den säkra sidan. Därför så forskas det på många områden inom bilindustrin och inom trafiksäkerhetsområdet på hur man kan öka trafiksäkerheten med smarta system, som man sedan kan applicera i de moderna bilarna. Och Alexander Eriksson är forskare inom detta område. Han har nyligen flyttat från Göteborg till Norge, och där återfinns han på Transportekonomiskt institut, som forskar just på dessa frågor. Hör hon...  Läs mer

Lyssna på detta i webbradion
Publicerat I förrgår 07:10

Storsatsning på elnätet i delar av Dalarna

Just nu pågår den största moderniseringen av elnätet i Dalarna i modern tid. Ellevio satsar ca 250 miljoner för att framtidssäkra elnätet för ca 10 600 hushåll. Och projektet är uppdelat i två områden, ett södra och ett norra. Där bl.a Kättbo och Gävunda finns med i södra delen och Skattungbyn och Trängslet i norra. Och i dagarna så har man startat igång hela projektet, där man förbereder med bl.a kontakter med markägare. Jonatan Björk, presschef på Ellevio berättar för oss vad som är på gång.
Lyssna på detta i webbradion
Publicerat ons 19:e Sep 07:10

Caféorkestern på topp

I förra veckans omgång av Siljanstoppen så gick Caféorkestern från Leksand upp och lade sig på den allra översta platsen. Och i denna vecka så behåller man sin placering högst upp. Vi kan även konstatera att far&son bandet Dason från Mora tar klivet in på listan som veckans utmanare. Olai klättrar även han uppåt. Medans Vivi Sandström inte lyckades få liv i sin fan club med sin Sjuttis Schottis denna vecka. Ny omgång stundar på måndag och repris att lyssna på söndag efter kl 10:00
Publicerat I förrgår 11:40

Populärt med weekendresor på höstkanten

Den varma och långa sommaren till trots så föredrar vi svenskar att ta lite kortare resor på höstkanten. Weekendresorna är därför höstens högsäsong. Flygtider inom en lämplig tidsrymd som passar de flesta och med ett stort utbud att välja bland. Resebolaget Ticket har nyligen gjort en undersökning om vilket resmål som är populärast att besöka över en weekend. Katarina Daniels är kommunikationsansvarig och hon berättar läget för oss i deras senaste mätning.
Lyssna på detta i webbradion
Publicerat tis 18:e Sep 07:10

Multiskidbana växer fram i Grönklitt

Det har tagit många år innan man kunnat gå från idé till verklighet. Men nu är bygget av en multiskidbana påbörjad i Orsa Grönklitt. Första spadtaget sattes i jorden den 6:e augusti. Orsa Skidklubb ligger bakom satsningen och Hans Stjernqvist som är klubbens ordförande är också den som leder projektet framåt. Och om allt går planenligt så kommer banan att invigas någon gång under hösten 2019.
Hans får själv beskriva historian bakom och hur projektet fortskrider.
Lyssna på detta i webbradion
Publicerat tor 20:e Sep 07:10

Veckans Boktips

Här kan du lyssna till en aktuell bok som presenteras av personal från biblioteket i Mora. Boktipset är en presentation av böcker i olika genres. Allt från faktaböcker, poesi, noveller, romaner, spänning och barnböcker.
Klicka på länken så hör du vad som är aktuellt just nu.
Lyssna på detta i webbradion
Publicerat mån 3:e Sep 14:12


Fler nyheter

Far & Son är veckans utmanare

För första gången någonsin har vi äran att presentera en musikduo beståendes av far och son. DADSON - Togga och Jonathan Liljedal. Välkända musiker på många sätt och vis. Men framförallt så är dom ett...  Läs mer ?/font>

Publicerat mån 17:e Sep 11:00

Pride vecka på Ungdomens Hus i Orsa

På Ungdomens Hus i Orsa anordnar man en Pride vecka den 18-22 september, i samband med att man även har Dala Pride i Falun. Under veckan så kommer Tio12 och 13+ få möjligheter att måla sin egen canav...  Läs mer ?/font>

Lyssna på detta i webbradion
Publicerat mån 17:e Sep 07:10

Läs äldre nyheter
 
 
Aktualiteter
Trafik & Servicerapport
Väderprognos


Skön kvällsmusik
mot midnatt i
Radio Siljan


Lunchmusik
Travtips
Tävlingar